Новият „джип“ на Alfa Romeo пристига на 8 февруари

След като през изминалата година новият шеф на Alfa Romeo отложи премиерата на Tonale, поради незадоволителното представяне на колата, ето че вече дойде време да видим новия „джип“ на италианците. Той ще бъде представен на специално онлайн събитие на 8 февруари, носещо името „La Metamorphosis”.

Tonale ще бъде вторият кросоувър в гамата на Alfa Romeo и ще се присъедини към по-големия Stelvio, както и седанът Giulia. Според папарашките снимки и официалните скици, които от Alfa Romeo показаха, новият модел няма да се различава с много от досегашния дизайнерски език на марката и ще следва познатите италиански форми.

Най-вероятно под капака на хибридната версия ще работи 1.3-литров бензинов мотор, който ще бъде съчетан с електромотор, подобен на конфигурацията, която видяхме при Jeep Compass 4xe. Все още не знаем каква мощност ще генерира системата при Alfa Romeo, но очакваме тя да е по-висока от тази при механично свързания Compass. Според някои източници, най-мощната версия може да генерира около 240 конски сили.