Новият „джип“ на Renault няма да се предлага с дизелов двигател

Renault завършва рекламната кампания по повод представянето на новия си кросоувър със скица, която ни показва познатите форми на модела. Преди официалната премиера на Austral на 8 март, французите споделиха и малко повече информация относно задвижването и двигателите с които ще се предлага наследника на Kadjar.

Започвайки с дизайна, той до голяма степен ни е познат от последните няколко модела на марката с фарове с типична форма и дневни светлини, голяма емблема между тях и броня, която при показаната скица най-вероятно е в RS Line изпълнението на модела. От Renault описват Austral като кросоувър с мускулест силует и модерна визия.

По отношение на задвижването, Austral ще се предлага с двигатели, които вече видяхме при последното поколение на Nissan Qashqai през изминалата година. Това означава, че със сигурност ще видим 1.3-литров бензинов двигател с мощност от 138 конски сили и 240 нютон метра или 158 конски сили и 260 нютон метра. Двата двигателя се предлагат съответно с единично или двойно задвижване.

Не е изключено на по-късен етап да видим и хибриден вариант, който при Nissan носи името e-power и използва бензиновият двигател единствено като генератор, без да има механична връзка към колелетата.