Новият електрически SUV на Skoda с рекорден пробег

Skoda анонсира премиера през 2025 г. на новия си електрически компактен SUV. Той ще се казва Elroq, като обещава рекорден пробег от близо 600 км и това ще го направи сериозен конкурент на Volvo EX30, както и на предстоящия KIA EV3.

Elroq се отличава с уникален дизайн, съобразен с философията на марката Skoda „Modern Solid“. Предната част на автомобила включва тънки LED фарове, разделени на две нива, с дневни светлини и мигачи в горната част, докато основните фарове са разположени в долната част.

Вътрешното пространство на Elroq побира до 5 пътника и разполага с най-модерното 5-инчово цифрово арматурно табло и 13-инчов дисплей за информация и развлечения. Оборудването включва Full LED фарове, асистент за паркиране, круиз-контрол с функция Stop & Go и множество въздушни възглавници.

Elroq ще се предлага в четири варианта, включително модели с един и два електрически мотора. Батерии с капацитет от 52 до 77 kW/h осигуряват пробег до 560 км. Всички версии разполагат със зарядно устройство с мощност 11kW за бързо зареждане до 175kW – достатъчно, за да зареди батерията от 10 до 80% за 28 минути.

Освен това Skoda ще представи модул за домашно зареждане „Skoda Charger Connect“ със слънчево зареждане и Wi-Fi свързаност. Пазарната дата и цената на 2025 Elroq все още не са обявени, но се очаква продажбите да започнат преди края на тази година.