Новият мощен пикап на Ford пристига в Европа още този месец

След силна рекламна кампания по повод представянето на новия Ford Ranger през изминалата година, сега американската компания започва също толкова интересна поредица от видеа и снимки, относно върховата версия на пикапа, която ще дебютира в края на този месец. Най-мощният пикап на марката в Европа – Ranger Raptor ще бъде показан в YouTube канала на европейското поделение на Ford на 22 февруари.

Именно там бе споделено и видео на тестов прототип на пикапа, покрит с камуфлаж. Кадрите, които ще ви отнемат 40 секунди от деня показват върховият Ranger в пустошта, където преминава през различни изпитания, които да тестват окачването и цялостното поведение на всъдехода. Усещането от видеото се подсилва от „ревящият“ звук от ауспусите на Ranger Raptor, под капака на който ще работи бензинов шестак с неясна за момента мощност и обем.

Според някои слухове това ще бъде преработен 2.7-литров агрегат, заимстван от Bronco, докато други смятат, че пикапът ще получи 3.0-литров V6 от Ford Explorer. Макар камуфлажът да крие панелите на Ranger Raptor, можем да отличим по-широките калници, ясно изразените брони, както и преработените решетка и преден капак.