Новият хибрид Toyota Prius се хареса на тунинг средите

Toyota Prius често е била обект на критики от тунинг сцената и част от автомобилното общество, като през годините сме виждали най-различни колажи свързани с японския модел. Най-често това бе отправяно към първото и второто поколение на Prius, но ето, че сега петата модификация на популярния модел може да промени нещата драстично.

Новият Prius дебютира през изминалата година и вече се продава активно в родната Япония, откъдето е и колата, която ще видите на снимките. Тя е дело на тунинг студиото T-Demand, което представя изцяло ново окачване за хибрида, включващо нови носачи, накрайници и амортисьори. Окачването е въздушно, което позволява изключително ниска стойка за снимки, видеа или различни шоу програми, но същевременно предлага и нормална височина за ежедневно шофиране.

Промените включват още и по-големи спирачки с 355мм дискове или още по-големи 380мм дискове с шестбутални апарати. Не се споменава за промени под капака, но вероятно в близко бъдеще ще видим и други проекти, които ще засегнат и тази част от колата.