Новият шеф на McLaren е отворен към идеята за SUV-та

От началото на месец юли тази година, McLaren има нов ръководител в лицето на автомобилния ветеран Майкъл Лейтерс. Под негово ръководство, британският бранд се очаква да набере още повече популярност, дори това да включва немислими досега идеи от предишния шеф на марката, а именно представянето на SUV. Самият Лейтерс дори е доста навътре в тази сфера и има голям опит именно в разработването на кросоувъри за подобни брандове.

По време на годините си прекарани в Porsche, Лейтерс води екипа за разработка на Cayenne, а през последните години е една от водещите фигури при разработката на Purosangue за Ferrari. Общото е, че и при трите бранда това са първите автомобили с повишена проходимост за марката, които при Porsche се оказаха доста популярни.

“Разработих SUV във Ferrari, Разработих SUV в Porsche, така че обичам SUV-тата, но няма да го направим заради мен. Мисля, че това е наистина важен пазар, все още е и ще продължава да бъде. Той е много привлекателен и като пазарен сегмент.“, заяви Лейтерс пред Autocar