Новият Civic Type R свали камуфлажа преди премиерата

Формите на последното поколение Honda Civic Type R едва ли са тайна за някого, след като японската компания дълго време показваше покрит с камуфлаж модел по различни изложения и събития на марката. Същата кола дори успя да запише рекорд на пистата Сузука в своя клас, а от Honda разпространиха видео от постижението.

Сега японците показват поредно и вероятно последно видео преди официалната премиера на колата в което тя вече е свалила камуфлажа си и е готова за дебют. Той ще се състои на 20 юли, а погледнато в исторически план, датата съвсем не е случайна. Преди точно 53 години на тази дата Аполо 11 каца на Луната. Не е ясно дали от Honda са избрали тази дата, а събитието е съвпаднало или ще видим някаква препратка към историческото за планетата събитие.

По традиция новата Honda Civic Type R ще запази предното предаване и механичната трансмисия, подобно на предходния модел, като се очаква хечбекът да запази и подобна мощност. По отношение на визията, този път дизайнерите са заложили на по-овални форми, какъвто е и цялостният дизайн на последното поколение на Civic.