Новият Hyundai Santa Fe става квадратен

Hyundai разработва следващото поколение на своя модел Santa Fe и SUV-то бе заснето отблизо в Южна Корея. Въпреки силния камуфлаж, с който е облечена каросерията, е очевидно, че колата ще претърпи множество стилови модификации и ще приеме радикално нова форма.

Предната част на SUV-то очевидно е доста различна от настоящия модел. Въпреки наличието на облицовка на каросерията, която скрива много от детайлите на дизайна, ще забележите, че формата на фаровете се отклонява от разделения дизайн на настоящия модел.

Промените в дизайна на Hyundai са особено очевидни, когато SUV-то се гледа отстрани. Предното стъкло, страничните прозорци и линията на покрива придават на новото Santa Fe много по-ъгловат вид, отколкото сме свикнали да виждаме от предшествениците. А-колоните също са завършени в лъскаво черно, добавяйки лукс към смелия нов външен вид на автомобила. Различният дизайн на колелата допълнително допринася за новата визия на модела.

Водещият на това видео също има възможността да надникне в интериора на 2024 Santa Fe . Подобно на екстериора, голяма част от салона е скрита от погледа, но седалките на този прототип са облицовани с кремава кожа отстрани и плат в центъра. Поглед към панелите на вратите показва, че те ще бъдат по-сходни с сегашния Kia Sorento, отколкото със съществуващия Santa Fe.

Малко други подробности за петото поколение Hyundai Santa Fe са известни, но се разбира, че той ще расте и на размер и в Корея ще бъде разглеждан като голямо SUV, а не средно като сегашния модел. Това ще помогне да се отдели допълнително от версията с дълга база на Tucson , която е само с 1 см по-къса от съществуващия Santa Fe, отбелязва The Korean Car Blog