Новият Kodiaq ще стане по-мощен и с много повече технологии

Skoda работи върху смяната на поколенията на един от най-успешните си продукти – кросоувърът Kodiaq. Флагманският модел ще стане по-мощен и ще получи много по-технологично оборудване. В същото време Skoda Kodiaq 2024 ще се промени и визуално, въпреки че ще запази познатия си вид. Сега, европейски медии публикуваха първия рендер на чешката новост.

Според дизайнера, създал това изображение, бъдещият Kodiaq ще бъде проектиран в стил, характерен за електрическите кросоувъри на Skoda. Тялото му ще придобие по-обемни форми. Но страничните стъкла ще бъдат по-малки, което вероятно ще се отрази негативно на видимостта. Този недостатък е частично компенсиран от вграденото оборудване. Фаровете на кросоувъра ще станат по-тънки, а предната броня ще бъде допълнена с тесни отвори, подобни на хриле.

Съобщава се, че бъдещият Kodiaq ще намали височината си, но ще увеличи дължината и широчината. Тоест обемът на вътрешното пространство практически няма да се промени. Съобщава се, че Skoda ще увеличи площта на цифровия инструментален панел и ще добави по-голям мултимедиен сензорен екран. В същото време интериорният дизайн няма да претърпи големи промени. Компанията ще запази и модификациите RS, Scout и премиум изпълнението Laurin&Klement.

Бъдещият кросоувър ще се базира на платформата MQB Evo. Заедно с това на купувачите ще бъдат предложени две опции за хибридни агрегати, които обещават забележимо увеличение на мощността. Те ще се доставят с батерия, която осигурява автономен пробег от 100 километра само на електрическа тяга. Новият Kodiaq трябва да дебютира през пролетта на 2024 г. Веднага след това ще влезе в продажба.