Новият Maybach на Brabus дебютира с лъжливи надписи V12

Brabus представи поредната си версия на лимузината S-Klasse Maybach, като този път даде името “600 Masterpiece” на проекта. Интересното в случая е, че колата е базирана на версията S580 4Matic, която се задвижва от бензинов V8, а не на върховият модел с V12 двигател, носещ означението S680. По принцип това не би било проблем, но в случая можем да видим, че от Brabus са поставили кора на двигателя с надпис V12, която да закрива осемте цилиндъра на двигателя под нея.

Не е ясно дали снимката е от друг проект и е разпространена погрешно или пък от компанията наистина продават 600 Masterpiece по този начин, но това със сигурност носи объркване и заблуда в много хора. Въпреки, че двигателят има „само“ осем цилиндъра, той може да се похвали с мощност от 600 конски сили и максимален въртящ момент от 800 нютон метра, които са достатъчни да изстрелят лимузината до 100км/ч за само 4.5 секунди.

Въздушното окачване е понижено с около 20мм за по-добра визия и поведение, а джантите са заменени с познат модел на Brabus в размер от 22 цола. Всички хромирани елементи са получили по-тъмен завършек, а предната и задната броня са се сдобили с допълнителни аеродинамични елементи, изпробвани във въздушен тунел.

Стилният отвън Maybach може да ви изненада след като отворите вратите, където всичко е облицовано с тюркоазена кожа. За контраст са добавени карбонови акценти, които честно да си признаем не ни се връзват особено с цвета. Все пак клиентите, които искат да платят близо половин милион евро ще имат възможност да изберат цвета на интериора, както и материалите от които той да бъде направен.