Новият Polestar ще генерира 884 конски сили

Фестивалът на скоростта в Гудууд започна, което предвещава появата на някои доста интересни коли. Вчера видяхме първото по рода си BMW M3 Touring, а днес от Polestar показах прототип на новия си модел с означението 5.

Електрическият модел направи дебют в предпроизводствена форма преди да бъде разкрит напълно през 2024 година. Покрит с камуфлаж и далеч от серийна форма, автомобилът разкри част от характеристиките си, които обещават интересно представяне.

Колата ще бъде построена на изцяло алуминиево шаси, подобно на това при спортните автомобили, произвеждани в ограничена серия. За да е в крак с всички тенденции, колата ще предлага 800-волтова архитектура и два електромотора със системна мощност от 884 конски сили и максимален въртящ момент от 900 нютон метра. В официалното видео от Фестивала на скоростта, колата буквално „запалва“ задните си гуми, показвайки пълната си мощност.

Вероятно цялостната форма на колата ще бъде подобна на тази която виждаме при прототипа, но очакваме добавянето на по-интересни светлини в предната и задната част, както и различни джанти. Повече ще разберем през следващите месеци, когато очакваме от Polestar да разкрият повече за интересния модел.