Новият Range Rover PHEV комбинира 6-цилиндров турбодвигател, електромотор и батерия

От грандиозната премиера през октомври миналата година в Кралската опера в Лондон пред лидери от света на изкуството, културата, бизнеса и спорта, компанията Land Rover отчита безпрецедентно търсене на изцяло новия Range Rover, пише „Монитор“. На уебсайта на Land Rover вече са направени повече от 2 милиона индивидуални конфигурации, което е доказателство за небивалия интерес към флагмана на британската марка.

За първи път след официалното си представяне, новият Range Rover е достъпен за поръчка във всички свои версии. Марката Land Rover вече приема заявки и за усъвършенстваните хибридни агрегати на модела. Същевременно британската марка разкри, че показателите за производителност на електрическото задвижване с Plug-in хибридните агрегати са дори по-добри от първоначално прогнозираните, което прави луксозният SUV още по-привлекателен.

Зареждащият се в контакта хибриден SUV с модификациите P510e и P440e предлага смайваща ефективност, тъй като отделя емисии на въглероден диоксид до 18 г/км и осигурява до 113 км пробег само на електричество, като по този начин гарантира уникално изживяване зад волана. На премиерата на автомобила от Land Rover прогнозираха до 100 км обхват на ток и под 30 г/км въглеродни емисии. Реалните резултатите обаче се оказаха далеч по-добри.

Новият Range Rover съчетава спиращ дъха модерен дизайн и естетическа грация с технологична изтънченост и безпроблемна свързаност. Моделът идва и за първи път във версия със 7 места. Възможностите за новия Range Rover Plug-in хибрид се изразяват в тяхната производителност и ефективност. Сертифицираните данни потвърждават, че хибридните версии PHEV ще предложат задвижване електрическо шофиране до 113 км и емисии на CO2 до 18 г/км в съответствие със стандарта WLTP.

Новият Range Rover е един от малкото Plug-in хибридни модели, които предлагат възможност за бързо зареждане с мощност 50 кВт и могат да се зареждат до 80% за по-малко от час. С това постижение новият Range Rover става един от най-бързо зареждащите се хибриди в световен мащаб.

Най-мощният Plug-in хибриден агрегат в модела P510e комбинира задвижване от 3,0-литров 6-цилиндров бензинов турбодвигател Ingenium, електромотор с мощност 105 кВт и литиево-йонна батерия с капацитет 38 кВтч. Благодарение на тази мощна задвижваща хибридна система, луксозният всъдеход ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,5 секунди.

Наред с хибридните модели с разширен обхват, които съчетават почти безшумно шофиране, новият Range Rover се предлага и с избор от ефективни меки хибридни 6-цилиндрови бензинови и дизелови агрегати, плюс изцяло нов бензинов V8-двигател с двоен турбокомпресор с повишена максимална скорост от над 260 км/ч.

Клиентите ще се възползват от избора на 4-, 5- и 7-местен интериор в стандартна или дълга база. През 2024 г. към гамата ще се добави и изцяло електрически Range Rover. Новият Range Rover се предлага с нива на оборудване SE, HSE и Autobiography, като ексклузивният First Edition е наличен само през първата година на производство.

Безспорно най-добрият модел в семейството на новия Range Rover е флагманският модел SV. Той представлява изящна интерпретация на лукса и персонализацията на Range Rover с ексклузивни материали, подбрани дизайнерски теми и повече възможности за индивидуалност от експертите в отдела Special Vehicle Operations.

Новият Range Rover SV може да бъде конфигуриран в над 1,6 милиона комбинации. Уникалният дизайн на новия модел се отличава с предна броня и решетката с пет ленти, а в задната част изпъква лазерно гравираният отстрани кръг SVO, новият бял керамичен кръг на задната врата и 23-инчовите джанти със специална конструкция и изработка.

Ексклузивните материали включват блестящи метали, гладка керамика, устойчива дървесина и мека алтернативна на естествена кожа. Ключови за персонализацията на новия Range Rover SV са дизайнерските теми SV Serenity и SV Intrepid.

Всяка от тези теми може да бъде приложена като тема към целия автомобил и придава на Range Rover SV отличителна индивидуалност на екстериора или интериора. Контрастните двуцветни решения в интериора разграничават предната и задната част на купето.

Новият Range Rover SV се предлага както в стандартна, така и в дълга база. Мощните и ефективни двигатели включват Plug-in хибридния агрегат P510e за късата база с мощност 510 к.с., ефективен 3,0-литров 6-цилиндров турбодизелов мотор D350 Ingenium с мощност 350 к.с. и рафиниран 4,4-литров бензинов мотор V8 Twin Turbo с мощност 530 к.с., който е със 17% по-икономичен и произвежда 50 Нм въртящ момент повече от предишния 5-литров компресорен двигател. С този мощен мотор новият Range Rover SV развива максимална скорост от над 260 км/ч.