Новият Volkswagen Amarok вече се предлага у нас

Volkswagen Amarok дебютира на световния пазар през изминалото лято, а вече е наличен и за поръчка у нас. В конфигуратора на марката за лекотоварни автомобили у нас Amarok вече може да бъде открит с четири нива на оборудване. Припомняме, че Amarok споделя платформата си и част от технологиите си с последното поколение Ranger на Ford.

Базовият модел започва от 86 020 лева в конфигурация с двойна кабина и четири врати, което е и единствения вариант за купето. Серийно пикапът пристига с 2.0-литров дизелов двигател с 205 конски сили и задвижване на четирите колела. Трансмисията е автоматична при всички варианти. Част от оборудването включва електрическа седалка за водача, камера за задно виждане, LED светлини отпред, адаптивен круиз контрол заедно с други системи за безопасност. Интериорът получава текстилни седалки, както и дигитален километраж и 10.1-инчов дисплей за инфотеймънт система.

При следващото ниво на оборудване Style получаваме по-големият 3.0-литров дизелов двигател с 241 конски сили и базова цена от 93 865 лева. Същият двигател се използва и при другите две нива на оборудване, които започват от съответно 106 520 лева и 108 885 лева. При по-високите нива на оборудване получавате допълнителен ролбар над товарното отделение, матрични светлини, кожен салон, електрически седалки с памет, 360-градусови камери, 12-инчови екрани пред водача и в централната част на таблото, премиум озвучителна система и други.