Новият Volkswagen ID.7 ще се предлага и като комби

Volkswagen ще пусне новия семеен електрически автомобил и в каросерия комби. Автомобилът беше забелязан по време на тестове в Германия и ще бъде пуснат в продажба през 2024 година. Това съобщава сайтът Motor.es.

Новият Volkswagen ID.7 Variant (това е името, което ще получи комбито) ще бъде електрическа алтернатива на VW Passat B9. Както знаете, новото поколение на Passat ще се предлага изключително и само в комби версия.

На шпионските снимки електрическият автомобил Volkswagen ID.7 Variant е частично покрит с камуфлаж, но се вижда, че до голяма степен следва дизайна на седана. Автомобилът има подчертан „нос“ и висока линия на прозореца. Отзад вниманието привличат дебели колони и спойлер на покрива.

В интериора на Volkswagen ID.7 Variant, по примера на седана, ще бъде монтиран тънък дигитален инструментален панел и голям сензорен екран. Комбито ще е по-просторно отвътре и с голям багажник.

Електрическият автомобил Volkswagen ID.7 Variant ще получи двигател с мощност 286 конски сили на задната ос и батерии с капацитет 82 или 91 kWh. В първия случай автономният пробег ще надвишава с малко 600 км, а във втория – той ще е около 700 км. Електрическата система ще поддържа бързо зареждане с мощност до 200 kW.