Новото кабрио на Mercedes вече е с 800 конски сили

Mercedes SL AMG дебютира в края на изминалата година и макар доставките на клиентски автомобили все още да не са започнали в някои страни, тунинг специалисти вече представят различни тунинг пакети за четириместното кабрио.

Едни от тези специалисти са тези от Manhart, които показаха своята версия на модела, носеща означението 800R. То съответства на увеличената мощност, която вече достига 800 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 нютон метра.

Това е с 223 конски сили повече от стандартната версия на SL63 AMG, който от завода пристига с 577 конски сили и 4.0-литров бензинов осмак с две турбини. Повишената мощност е постигната с нови турбини, нов интеркулер, карбонов всмукателен колектор, както и промени по софтуера. Завидният въртящ момент се предава към четирите гуми, а трансмисията е автоматична.

От Manhart не споделят данни за ускорението, но дори стандартните 3.5 секунди от 0 до 100км/ч едва ли ще разочароват някого. Подобренията по кабриото включват още нови джанти, черна разцветка със златисти елементи, както и преработено окачване.