Новото шаси за Revuelto е с 25% по-твърдо от това на Aventador

Lamborghini Revuelto е много важен автомобил за италианската марка. Това не само е първият plug-in хибрид на компанията, но също така е наследник на емблематичния Aventador и ще трябва да се докаже срещу страхотното Ferrari SF90 Stradale.

За да предостави на света подробен поглед върху новата си суперкола, Lamborghini пусна много информативно видео, подчертаващо много от най-важните технологии и характеристики на Revuelto.

Основна разлика между Revuelto и всички други V12 Lamborghini, започващи от Countach, е, че трансмисията вече не е разположена в тунела между водача и пътника. При нова модел батерията е тази, която стои в тунела, докато двигателят е завъртян на 180 градуса, а скоростната кутия е монтирана в задната част на колата.

Като технология монококът на Revuelto също представлява значителен скок напред спрямо Aventador. Изработен е изцяло от въглеродни влакна, включително голяма част от предната конструкция, като от Lamborghini посочват, че новото шаси е с 25% по-твърдо от това на Aventador.

В компанията са поработили сериозни и върху звука, издаван от Revuelto. Видеото дава възможност да се усети аерокосмическия звук на автомобила при шофиране в изцяло електрически режим. Звученето на модернизирания 6,5-литров V12 с атмосферно пълнене също е променено.

Италианският производител признава, че вече има достатъчно поръчки за новата си суперкола, за да може да покрие първите две години от производството. Това е доказателство, че клиентите на Lamborghini нямат проблем с покупката на хибриден модел.