Новото Peugeot 2008 пристига на 4 май

Peugeot загатна за появата на новото 2008 с една единствена снимка и кратка информация около предстоящия дебют на малкия кросоувър. Рестайлингът на компактния SUV ще бъде представен на 4 май с минимални промени във визията и нови опции за задвижване. От Peugeot споделиха кадър на който се вижда моделното означение, което вече е с променен шрифт.

Вместо досегашното използване на малка буква „е“, французите вече използват главна буква „Е“, което може да е индикация за промяна в задвижването на електрическия модел. Очаква се обновения кросоувър да получи един електромотор със 156 конски сили и по-голяма 54кВтч батерия. При подобния Jeep Aveger тази конфигурация е достатъчна за пробег до 550 километра в градски условия и до 400 километра според стандарта WLTP.

При конвенционалните задвижвания ще открием познатия 1.2-литров PureTech двигател с 48-волтова архитектура и мощност от 100 или 136 конски сили. При този модел очакваме автоматична трансмисия с вграден в нея електромотор и шест предавки.