Новото Renault Captur крие пременена „муцуна“

Последното поколение на Renault Captur дебютира през 2019 г., а сега е време малкият кросоувър да получи освежаване. То вече е факт, но французите още го крият. Последните шпионски снимки, които ви показваме са от планински път в Южна Европа.

Дизайнерите на Renault се концентрират върху обновяването на предната и задната част. Камуфлажът крие много, но има няколко очевидни промени. Осветлението в долната част на панела получава нов дизайн. Освен това фаровете изглеждат по-тънки от тези на сегашните модели. Предният капак изглежда по-гладък, но това може да е и заради камуфлажа.

От снимките се вижда още, че Captur се движи на колела, които напомнят за класическата форма на телефонна шайба, но с по-ъгловати отвори. Те също така са решени в комбинация от полирани лицеви части и черни елементи.

Много по-трудно е да видите промените отзад, защото камуфлажът там покрива повече от новите детайли. Новите задни светлини обаче задължително ще са сред подобренията.

Снимките не ни позволяват да видим вътрешността на обновения Captur. Производителите на автомобили често актуализират екраните или софтуера на информационно развлекателната система. Възможни са и промени в тапицерията.

Промените в задвижването също са мистерия. Captur вече се предлага с мек хибрид и PHEV настройки. Няма индикации за пълно електрифициране на версия, която да се присъедини към гамата.

Времето на дебюта също е нещо, което не знаем със сигурност. Водещите спекулации предполагат, че премиерата ще бъде някъде след средата на тази година, като колата ще се появи в продажба в Европа в началото на 2024-а.

Актуализираният Captur ще се конкурира с обновения Peugeot 2008. Шпионски снимки показват, че обновяването му също е в напреднал етап на разработка.

В момента Renault е в процес на актуализиране на доста от своите предложения. Току-що стартира значително обновяване на Clio. Освен това марката представи новия Espace като седемместен SUV, а не с традиционната конфигурация на миниван на модела.