Новото Volvo C40 дойде у нас с цени от 100 000 лв.

Новото C40 Recharge е първият напълно електрически кросоувър на Volvo и второ попълнение към електрическото бъдеще на марката. До 2030 година шведският гигант планира да е изцяло електрическа компания, а до 2040 година – климатично неутрална.

Скандинавският автомобил впечатлява със спортна визия, различна от всичко предлагано от Volvo до момента. Сред екологичните интерес представлява и нова усъвършенствана система за пречистване на въздуха в купето, която предотвратява проникването на до 80% от опасните частици PM 2.5 .

Автомобилът предлага напълно електрически пробег от над 430 км (по WLTP) с едно зареждане и мощност от 408 к.с. Задвижването се състои от два електрически двигателя, един в предната и един в задната ос, задвижвани от 78 kWh батерия, която може да бъде заредена до 80% за около 32 минути. Има и версия с мощност 231 к.с. и само с предно задвижване.

Новото C40 Recharge идва с една от най-добрите инфотейнмънт системи на пазара, базирана на Android и разработена съвместно с Google. С нея клиентите могат да разчитат на напълно интегрирани в автомобила Google приложения и услуги, като Google Assistant, Google Maps и Google Play.

Цената на новото Volvo у нас стартира от 101 330 лева с ДДС и включени 5 години гаранция, door to door услуга, както и Сервизен пакет за три години, покриващ безплатно регулярен сервиз и нормално износващи се консумативи (като дискове, накладки, чистачки и др.).