Ново Renault излиза на базата на Dacia Sandero

Renault инвестира два милиарда реала (около 375 милиона долара) в разработването на наследник на Sandero за бразилския пазар. Средствата ще бъдат използвани за локализиране на модулната платформа CMF-B и вграждането в нея на еднолитров трицилиндров турбо двигател, както и за разработването и производството на изцяло нов бюджетен кросоувър. Бразилски журналисти твърдят, че става дума за местен аналог на европейската Dacia Sandero с оригинален външен вид.

Изпълнителният вицепрезидент на Renault Group каза, че Латинска Америка е от голямо значение за концерна и инвестицията ще му позволи да предлага продукти „в съответствие с глобалната стратегия“. Предвижда се новият кросоувър Renault да се сглобява в същия завод в Сао Жозе дос Пиняйс, а в бъдеще моделите на платформата CMF-B могат да бъдат електрифицирани.

Според бразилския клон на Motor1.com , новият продукт на Renault на платформата CMF-B с еднолитров турбо двигател ще бъде компактен модел, базиран на европейската Dacia Sandero . На местния пазар кросоувърът ще заеме нишата между Kwid и Duster. Ще припомним, че Renault планираше да развие линията в Русия по подобен начин и сега явно се преориентира към Бразилия.