Нов дизайнерски език за следващите Volkswagen-и

Volkswagen загатна за предстоящ концептуален автомобил, който ще дебютира на автомобилното изложение в Пекин през следващата седмица, чрез кадър, споделен в китайските социални медии. Този мистериозен концептуален автомобил обещава по-елегантен дизайнерски език в сравнение с настоящите серийни модели на Volkswagen, предлагайки поглед към бъдещата дизайнерска насока на своите електрически автомобили.

От публикуваното изображение концепцията изглежда като шутинг брейк с ниско разположена предна част, ясно изразени арки на колелата и наклонено предно стъкло, ъгловати прозорци, наклонена линия на покрива и изваяна задна част със също толкова изразени арки на колелата.

Придружен от надписа „дизайн на нова ера“, визуализацията подсказва, че тази нова дизайнерска насока не е ограничена до един модел, а обхваща редица автомобили.

За сега не е ясно дали този дизайнерски език ще бъде запазен само за китайските модели на марката или ще бъде приет и в Европа, съдейки по това, че Volkswagen разграничава изключително много моделите си в Азия и Европа.