Нов дизайн и технологии: Ето я новата, по-голяма Skoda Superb

Фотошпиони на британското издание AutoExpress успяха да заснемат новата Skoda Superb по време на едни от първите публични тестове на модела. Колата е покрита изцяло с камуфлаж, който да запази в тайна промените в дизайна поне на първо време. Четвъртото поколение на Superb ще бъде базирано на платформата MQB, подобно на следващото поколение на Passat с когото ще споделят една и съща поточна линия в завода в Братислава.

Макар снимките да не разкриват много от промени във външността, то със сигурност можем да отбележим новата решетка в предната част, която вече е по-голяма и е разположена по-надолу в бронята. Страничната снимка разкрива по-голямата дължина на модела, както и различен дизайн на задната броня и C-колонката, които също създават илюзия за по-издължени форми.

От Skoda обещават големи промени и в интериора, където ще видим изцяло нов дизайнерски език с променена инфотеймънт система и по-луксозни материали. Вероятно ще видим част от технологиите, които дебютираха при електрическата Skoda Enyaq, като например 13-инчовия инфотеймънт екран и други. По отношение на задвижването, както и до момента, чешкия бранд ще запази избора между различни бензинови и дизелови опции, както и няколко хибридни такива.