Нов скандал сваля Джеръми Кларксън от екран

Джеръми Кларксън, бившият водещ на Top Gear, може да се раздели с второто си шоу отново поради трудния си характер. Според съобщения в медиите услугата за стрийминг Amazon Prime Video ще прекрати договора с Кларксън и дори ще спре предаването The Grand Tour – автомобилно шоу, което Кларксън стартира заедно с Джеймс Мей и Ричард Хамънд. Причината са негативните изказвания на Кларксън за Меган Маркъл, за които той вече се извини публично.

Стрийминг платформата Amazon реши да прекрати договора с Джеръми Кларксън, след като следващите епизоди на шоуто му бяха одобрени, пише Variety. Това означава, че „Фермата на Кларксън“ ще приключи с третия си сезон през 2024 г., а „Гранд Тур“ ще приключи след четири специални епизода, излъчени преди края на същата година.

Насрочената за понеделник (вчера) пресконференция за представяне на втория сезон на „Фермата на Кларксън“ бе отменена. Amazon Prime Video отказа коментар по въпроса.

Повод за скандала стана декемврийската колонка в таблоида The Sun, в която Кларксън сподели негативното си отношение към Меган Маркъл, съпругата на британския принц Хари и херцогинята на Съсекс. Той каза, че мечтае за деня, в който Маркъл ще повтори в действителност сцената от „Игра на тронове“ и като Церсей ще се разхожда гола по улиците на всеки град в страната, докато тълпата крещи след нея „Срамота!“! и я сочи с пръст.

По-късно The Sun премахна злополучната колонка и авторът трябваше да се извини както на Меган и Хари, така и на обществеността. Но, очевидно, това не е било достатъчно.

The Grand Tour, чиято премиера беше през 2016 г., е едно от най-популярните предавания на Amazon Prime, така че решението да се прекратят връзките с Кларксън едва ли е било лесно. Какво ще правят той и колегите му след затварянето все още не се знае. Това не е първият път, когато Кларксън е лишен от шоу поради конфликт: преди седем години сбиване с помощник-продуцент доведе до уволнението му от BBC и отстраняването му от Top Gear.

Previous post КАТ ще ни взима по 8 точки от талона за една бира
Next post Колите с най-много фабрични дефекти са Mercedes, Peugeot и VW