Нов Hyundai Grandeur: Седаните изобщо не се предават (Видео)

Въпреки факта, че повечето автомобилни производители постепенно изоставят седаните в полза на кросоувърите, корейците от Hyundai нямат намерение да погребват класическата триобемна каросерия.

През следващите две години Hyundai възнамерява да пусне на пазара удобния седан Grandeur, който има за цел да се намести точно между обикновените модели на марката и премиум моделите Genesis. Сега компанията се опитва да привлече вниманието към това семейство, което води своята история от 1986 г.

Въпреки това как може да изглежда следващото поколение Grandeur остава загадка. Корейските независими дизайнери от Gotcha Cars обаче се опитаха да повдигнат завесата и на базата на шпионски кадри моделираха екстериора на бъдещата иновация.

Освен това авторите на рендерите са се опитали да интерпретират в модерен дух линиите и дизайнерските решения, използвани при първото поколение на седана. Предният край се отличава с интересна двуетажна оптика, която е съчетана с огромен отвор на радиаторната решетка. На кърмата са монтирани тънки монофонични светлини.

Припомняме, че настоящият Grandeur се произвежда от 2016 г. и не се продава на някои важни за Hyundai пазари, например в САЩ, защото моделът може да попречи на популяризирането на премиум колите от марката Genesis. Някога можеше да бъде закупен и у нас, но през 2014 г., поради лоши продажби, Grandeur спря да се продава.

Що се отнася до новото поколение Grandeur, неговият дебют се очаква през 2023 година. По предварителни данни той ще споделя платформата с Kia K8 и ще се предлага както в бензинова, така и в изцяло електрическа версия.