Обновеният VW Golf ще получи революционен интериор

Времето за преработка на актуалния Volkswagen Golf наближава. Осмото поколение беше представено през 2019 г., но скоро ще претърпи голяма актуализация по отношение както на външния вид и интериора, така и на техническите детайли.

Благодарение на снимки, публикувани в Motor1, може да се направи заключение, че голяма част от усилията на компанията са насочени към бордовите технологии и най-вече към новата информационно-развлекателна система. Въпреки че това ще бъде само актуализация на модела, изглежда, че във Volkswagen искат да променят радикално интериора. Вместо сегашните 8,3- и 10,3-инчови екрани (в зависимост от оборудването), на снимките се вижда гигантски, надвиснал дисплей, който напомня на този на електрическия ID.4.

Въпреки това, за разлика от SUV-модела, Golf може да се наложи да запази класическия цифров инструментален приборен панел, който се намира под горната част на арматурното табло. Заедно с допълненията към изключително широкия размер на екрана, инженерите на Volkswagen са успели да подобрят информационно-развлекателните функции с нов софтуер.

Предполага се, че подобно решение на салона ще получи не само обновения VW Golf, но и други нови модели на германската марка, включително следващите поколения на Tiguan или T-Roc. Засега няма яснота какви ще бъдат техническите промени по хечбека, но се твърди, че във Volkswagen са се отказали от пускането на нов бензинов мотор заради високите цени на горивата.