Обявиха за продажба отбор от Формула 1, имало три оферти за екипа

Отборът на Alpha Tauri или ще бъде продаден, или преместен във Великобритания. Информацията бе оповестена от немското издание „Ауто Мотор унд Шпорт“. Причината е, че новото ръководство на компанията Red Bull смята, че резултатите на екипа от Фаенца и чисто маркетинговата стойност не са достатъчно добри, за да оправдаят притежанието на втори отбор във Формула 1. За екипа вече имало три оферти – на проектите, подали документи за обявените два нови слота в световния F1 шампионат.

След смъртта на основателя на Red Bull Дитрих Матешиц начело на компанията застана борд от трима души. Един от тях – Оливър Минцлаф – отговаря за спортните проекти, които са многобройни. Red Bull има участие в F1, в редица футболни първенства, подкрепя множество спортисти във всевъзможни дисциплини, има изградена програма за работа с атлети във всякакви екстремни спортове. След поемането на поста Минцлаф започна да проверява всичко и в частност двата Гран при отбора. Той бе и на предсезонния тест в Бахрейн.

Alpha Tauri струва на компанията Red Bull повече пари, отколкото тима от Милтън Кийнс. Благодарение на успехите си големият екип получава минимална подкрепа от австрийската компания. За малкия отбор се отделят повече средства от собственика, тъй като неговите резултати не водят до достатъчно високи приходи и спонсори. Заради деветото си място в конструкторския шампионат през 2022 г. екипът ще получи около $100 млн. по-малко от приходите в спорта.