Обявиха цената на възродения „китайски“ Москвич 3

Москвич публикува карта на московските дилърства, където в бъдеще ще могат да се купуват и обслужват автомобили от възродената марка, а също така обяви цената на модела с индекс 3. Тя започва от 1.97 милиона рубли, което по текущия обменен курс се равнява приблизително на 52 680 лева.

Така Москвич 3 се оказа по-скъп от някои популярни китайски кросоувъри от същия клас. Продажбите ще започнат в Москва, а още през 2023 г. Москвич ще се появи и в другите големи руски градове, като ще бъде на разположение и на големите компании за за таксита и каршеринг.

Началната цена на Москвич 3 се оказа по-висока от прогнозите – очакваше се, че базовата му оценка ще е от порядъка на 1.6 милиона рубли (42 800 лева), но се оказа, че цените започват от 1 970 000 рубли (52 680 лева). Това е препоръчителна цена на дребно за автомобил в стандартна конфигурация с 1.5-литров турбо двигател с мощност 150 конски сили и шестстепенна механична скоростна кутия. На сайта на Москвич се уточнява, че броят на колите е ограничен.

Москвич 3, който е китайски клонинг на JAC JS4 с различни емблеми, се оказа по-скъп от Chery Tiggo 4 и Tiggo 4 Pro, които струват от 1.6 милиона рубли (42 800 лева). Кросоувърът на руската марка надмина стартовата цена и на Haval Jolion, един от най-продаваните SUV-та в Русия, чиято препоръчителна цена започва от 1 899 000 рубли (51 000 лева). Популярният Geely Coolray също е по-евтин от Moskvich 3.

В телеграм канала на Москвич се появи информация, че дилърствата ще получат автомобили в пет цвята: бял, черен, червен, сив и син. На първия етап са открити 11 дилърски центъра в Москва.