Ожулен Aston Martin без фарове се продаде за 3 милиона евро

По време на благотворителен търг в Лондон през изминалата седмица, ожуленият Aston Martin, който виждате на снимките бе продаден за сумата от малко над 3 милиона евро. Сделката бе сключена по време на аукцион по повод 60-годишината на Джеймс Бонд. Както вероятно се досещате, класическото купе не е просто ожулен Aston Martin, а всъщност е една от колите използвана по време на снимките на поредния филм за шпионина.

Конкретният екземпляр е участвал като кола за каскади в последния филм от поредицата – “No Time To Die“ и е направена специално от Aston Martin за тези сцени. Интересното при тази бройка е, че тя включва някои готини джаджи като картечници на мястото на фаровете, скриващ се номер и други.

Заедно със специалния DB5, аукциона бе мястото за сделка и на класически V8 Vantage, който също участва във филма. Той се продаде за около 700 хиляди евро, докато по-модерен DBS Superleggera 007 Edition донесе около 440 хиляди евро на благотворителната организация. По този начин трите коли генерираха приход от малко над 4 милиона за различни каузи.