Опа! Безпилотните таксита се оказаха идеални… за секс

Журналисти от The San Francisco Standard решиха да разговарят с граждани, които вече са се возили в безпилотно такси, за да разберат какви са впечатленията им от използването на този иновативен вид транспорт. Неочаквано няколко души наведнъж, при условие за анонимност, признаха, че са извикали безпилотно такси, за да правят секс.

Скандалната публикация излезе само няколко часа, след като властите в Калифорния обявиха премахването на ограниченията за работното време и така безпилотните таксита получиха право да работят не само през нощта, но и през деня. Оказва се, че автономните коли на компанията Cruise LLC, собственост на General Motors, са най-предпочитани от тези, които наемат такситата ,за да правят секс. И те не се притесняват, че в салона на автомобила работи камера, която записва случилото се „от съображения за сигурност“.

Според един цитираните в материала, той „се е чувствал като пионер и просто е трябвало да го направи.“ Страстите в кабината така са се разгорели че дори предното стъкло се е замъглило. А когато журналисти го попитаха дали изпитва срам, човекът отговори: „Всеки има различен праг на безпокойство относно обществени „ситуации“.

Интересното е, че журналистите не можаха да намерят нито един човек, който да признае, че е правил секс в колите на конкурентната компания Waymo. В момента около 200 електрически кросоувъра Jaguar I-Pace на Waymo се движат по улиците на Сан Франциско, като пътниците могат да ги използват безплатно. В същото време Cruise LLC разполага с 240 електрически автомобила Chevrolet Bolt, чиито цени са близки до тези на услугите за споделяне на автомобили. Повикването на безпилотно такси става помощта на мобилно приложение.