Официално показаха как ще изглежда новата Octavia

Публикувани са официални тийзъри на Skoda Octavia 2024. Масовият модел от C-клас ще претърпи актуализация и ще бъде представен на 14 февруари. Подробностите за него бяха разкрити на официалния сайт на Skoda.

Тийзърите показват кабриолет и комби версии на Skoda Octavia 2024. Основната им разлика са новите фарове с матрична оптика и оригинални стреловидни светлини. Освен това радиаторната решетка е увеличена, броните и светлините са обновени.

Чехите показаха и наточената Skoda Octavia RS с по-агресивна предница и уголемени джанти. Тя ще бъде представена заедно със стандартния модел. Интериорът на Skoda Octavia 2024 не беше показан в тийзърите. Очаква се сензорният екран на мултимедийната система да бъде увеличен.

Най-вероятно новата Skoda Octavia ще запази бензиновите турбо двигатели от 1.0 л (110 к.с.), 1.5 л (150 к.с.) и 2.0 л (190 к.с.), както и 2.0-литровите турбодизели със 115, 150 и 200 к.с. . Версията RS ще стане по-мощна – мощността ще се увеличи до приблизително 265 сили.

Освен това за Skoda Octavia 2024 се подготвят нови plug-in хибридни силови трактове, включващи 1.5-литров бензинов турбо четирицилиндров двигател и електрически мотор. Те ще бъдат по-мощни, а увеличената батерия ще позволява изминаването на по-голямо разстояние само на ток.