Официално: Volkswagen Passat ще бъде само комби

Деветото поколение на Volkswagen Passat е само на няколко седмици от своя официален дебют и преди това да се случи, изпълнителният директор на Volkswagen потвърди слух, който се появи в интернет пространството още през изминалата година. В разговор с Automotive News Europe, Шафер заяви, че Passat B9 ще се предлага единствено като комби в Европа. Новината не е изненадваща, тъй като през изминалата година германците спряха и осмото поколение на седана B8.

В интервюто стана ясно още, че доставките на новия Passat ще започнат през септември месец тази година, което означава, че премиерата вероятно е планувана за предстоящите седмици. Не е ясно какво ще стане с Skoda Superb, която ще споделя платформа и технологии с новия Passat. Припомняме, че двете коли ще се произвеждат заедно в завода на чехите в Братислава.

Премахването на Passat седан от гамата на германците има за цел да освободи пространство за ID.7, който също ще бъде с подобна форма. В същото време на пазара се предлага и Volkswagen Arteon, който макар да няма класическата форма на седан, все пак може да бъде негов заместник.

 

Previous post Lamborghini разкри кога ще покаже наследника на Aventador
Next post Final Edition: Mini се сбогува с Clubman в ограничена серия