Още за новата екстра в навигацията Waze

Вече ви информирахме, че в популярното сред шофьорите приложение Waze е добавена нова функция – предупреждение за наближаващи пътни участъци с висока концентрация на произшествия. Тя се появи преди няколко дни в бета версията на програмата и се базира на доклади от общността на т.нар. „уейзъри“. Ето и още няколко подробности за новата опция.

При наближаване на особено опасни, или „червени“ зони (те са маркирани с този цвят), програмата издава предупреждение, но от компанията заявяват, че за да не се претоварва водача и да се създава излишно безпокойство, такова съобщение ще се появява само веднъж.

Освен това е възможно да деактивирате опцията от настройките на програмата. Можете да направите това в секция „Известия и отчети“, където се очаква в близко бъдеще да се появи новата категория „История на пътните произшествия“.

Разбира се, не всичко, което се тества става общодостъпно и няма сигурно потвърждение, че новата услуга ще бъде пусната за масово използване. Но Waze вече има редица опции, които първоначално бяха пуснати в бета версия и след това – за масово използване. Сред тях една от най-новите и набиращи популярност е маркирането на лентите, по които трябва да се движите, за да не пропуснете следващия завой.