Пикапът на Great Wall вече е готов да покорява всякакви терени

Arctic Trucks, същата компания, която преработи легендарната Toyota Hilux, участвала в Top Gear и същата компания, която ще се погрижи за електрическия Nissan Ariya и прехода му от Северния до Южния полюс, сега се зае с китайския Great Wall. Представеният през 2018 година пикап Wingle 7 получи специални грижи от тунинг компанията в типично неин стил.

Всъдеходът, който е познат и в България се е сдобил с огромни арки на калниците с ширина от 23см, а 17-цолови джанти са обути в 35-инчови гуми за кал, които повишават клиренса на пикапа с 64мм. По този начин разстоянието от земята до тавана му вече е 276мм, а по-широките гуми добавят и 18см ширина към общата стъпка на модела.

Окачването също е подсилено, а по пода на пикапа е нанесено специално антикорозионно покритите. Благодарение на промените, Wingle 7 е готов за всякакви терени с опционално оборудване като печка, лебедка, допълнителна изолация на купето и други.

Под капака работи 2.0-литров дизелов двигател с четири цилиндъра, който генерира 145 конски сили. Те се разпределят между четирите колела посредством механична трансмисия.