Пилот от Formula 1 гони крадци с личното си Ferrari (Видео)

Преди близо една година, световноизвестният пилот от Formula 1 и състезател на Ferrari – Шарл Льоклер се лишава от своя часовник след като двама негови „фенове“ го ограбват в Тоскана. Той е разпознат от тълпа, която бързо се събира около него, за да си направи снимка или за да получат автограф, но двама от хората в тълпата са с малко по-различна цел. При една от снимките, двама мъже крадат часовника от ръката му и бързо потеглят със скутер.

Льоклер бързо усеща, че часовникът му за около 300 хиляди евро го няма и тръгва след крадците със своето лично Ferrari 488 Pista. Малко след това, крадците предават часовника на мъж и жена с Opel Mokka, която се превръща в основна цел на преследването, както може да видите от клипа. След като вече разследването е приключило успешно, италианската полиция сподели кадри от охранителни камери, които показват пилота в действие.

На кадрите се вижда и как Льоклер отбива и се отказва от преследването, за да звънне на местните власти. Полицията съобщава, че е задържала четирима души, а в къщата на един от тях са открити два часовника и 23 хиляди евро. Групата е работила в района и се смята, че е отговорна за още няколко кражби на часовници достигащи до 80 хиляди евро.