Пишман шофьор взе шофьорска книжка от… 58-ия опит!

Жител на полския град Лодз успя да издържи успешно изпита за шофьорска книжка от… 58-ия опит, съобщава Dziennik Łódzki. Въпросният новоизпечен шофьор се казва Богдан Матусяк и се опитва да получи шофьорска книжка от март 2018 година.

Теоретичният изпит издържа от първия опит, но практическият се оказва много по-труден. В продължение на пет години полякът се опитва да издържи изпита, като се явява веднъж или два пъти месечно, но всичките 57 опита са неуспешни.

Според мъжа причините за неуспехите са различни – от грешки при маневриране до несъобразена скорост в града. Полякът обаче не се отказва и успява да премине успешно шофьорския изпит на 15 февруари, тази година.

Самият той решил да се похвали с новината пред местни репортери. През декември 65-годишният Матусяк прекара 20 допълнителни часа зад волана с инструктор, което според него му е помогнало да постигне целта си. Като първа кола пенсионерът си купува Fiat Seicento. Усилията за получаване на шофьорска книжка струват на Богдан почти 8000 злоти (около 3 300 лева).