Подробности за новия по-голям Volkswagen Passat

Volkswagen показа първи кадри на деветото поколение на Passat, който ще дебютира официално тази есен. Последната модификация на популярния модел ще се предлага единствено като комби, което е пораснало на размери и както вероятно знаете, ще се произвежда на една поточна линия с Skoda Superb. Германците избраха да покажат Passat с дигитален камуфлаж, който за съжаление прикрива голяма част от формите.

Новият Passat е дълъг 4917мм, което означава, че е със 144мм по-дълъг от предшественика си. Междуосието е точно 2841мм или с 50мм повече от преди. Ширината също е увеличена с 20мм и вече достига 1852мм, докато височината е 1482мм или със 7мм повече от преди. От Volkswagen казват, че това позволява с 50мм повече пространство за краката, а багажникът е пораснал до 690 литра.

Комбито получава изцяло цифрово арматурно табло с 10,25 инча диагонал заедно с 12,9-инчов дисплей в средата на таблото. Срещу допълнително заплащане последният може да бъде надграден до 15-инчов сензорен екран.

VW възнамерява да поставя различни бензинови, хибридни бензинови, дизелови и plug-in хибридни задвижващи агрегати. PHEV ще предлагат комбинирана мощност от 201 к.с. до 268 к.с. и електрически пробег до 120 км. Германската марка не навлиза в подробности за батерията, но очакваме подобрение спрямо предходния модел.

Новият Passat ще има опционални матрични LED фарове, които ще осветяват автомобила до 500 метра. В задната част предстоящото комби ще следва най-новите тенденции в автомобилния дизайн, като ще разполага с LED лента, свързваща задните светлини.