Помните ли Nissan Pathfinder? Това е новото му поколение

Новото шесто поколение Nissan Pathfinder направи своя дебют на автомобилното изложение в Гуанджоу. Автомобилът представлява голям семеен кросоувър и ще бъде пуснат в продажба от началото на 2024 година. Това съобщава сайтът Autohome .

Новият Nissan Pathfinder е по-различен от досегашната „глобална“ версия на модела, произвеждан в момента в САЩ. Дизайнът му е направен в духа на концептуалния автомобил Pathfinder, показан през пролетта на тази година.

Новият Nissan Pathfinder е по-елегантен. Има по-плавни линии на каросерията, широка хромирана решетка и удължени диодни фарове. Освен това е малко по-голям. Размерите на Nissan Pathfinder 2024 са:

  • дължина – 5130 мм;
  • широчина – 1981 мм;
  • височина – 1767 мм;
  • междуосие – 2900 мм.

Големите размери направиха възможно новият Nissan Pathfinder да бъде по-просторен. Ще се предлагат версии за 6 и 7 места. На предния панел са монтирани два дисплея. Кросоувърът Nissan Pathfinder не получи V6 – той е оборудван с 2.0-литров двигател с турбокомпресор с 252 конски сили от Infiniti QX55 и вариатор. Задвижването може да бъде предно или 4х4.

Previous post Новият Volkswagen Passat B9 идва на пазара с по-висока цена
Next post Китайците пускат луксозен електрически седан, конкурент на Maybach