Последният Mustang S550 слезе от поточната линия

През 2013 година Ford представи петото поколение на Mustang, което официално върна популярния американски модел на европейския пазар. През 2014 година колата се качи на поточната линия, а девет години по-късно Ford обяви, че и последният Mustang от поколението S550 е напуснал същата поточна линия на 6 април. По този начин американците разкриват място за новото поколение Mustang, което дебютира в края на 2022 година.

Последният произведен автомобил е бял на цвят и е оборудван с 2.3-литровия Ecoboost двигател. Това е най-малкият мотор предлаган за Mustang, а списъкът се допълва от 3.7-литров шестак, познатият на всички 5.0-литров осмак, както и 5.2-литровия V8 предлаган за Shelby GT350 в атмосферен вариант и със суперчарджър за модификацията GT500.

Петото поколение на Mustang предизвика сериозен интерес, както в родината си, така и в Европа, а през 2022 година от Ford обявиха, че това е най-продаваната спортна кола в света за годината. Очаква се наследникът му да повтори тези успехи, но преди това очакваме първите доставки на модела, които трябва да започнат през това лято.