По-голяма и по-луксозна! Това е най-мощната Mazda в историята

Mazda представи модела CX-60, който се задвижва от Plug-in-хибриден силов тракт и разполага с мощност 323 конски сили. На практика това SUV се явява най-мощната Mazda в историята. Това е и първото превозно средство, което се прави на новата надлъжна платформа на Mazda.

Както подсказва името, CX-60 е по-голям и по-луксозен от наскоро показания CX-50 . CX-60 използва новата архитектура на компанията с надлъжно разположение на двигателя, която има за цел да издигне Mazda по-високо ниво. Моделът се предлага стандартно с plug-in хибриден задвижващ агрегат, който използва 2.5-литров бензинов двигател и електрически мотор със мощност 134 конски сили.

Общата мощност на системата е 323 конски сили, а от Mazda твърдят, че само на ток, колата изминава 60 километра благодарение на батерията си от 17.8 kWh. Осемстепенна автоматична скоростна кутия и задвижване на всички колела са стандартни за новия модел.

Стилът на CX-60 е малко нестандартен от определени ъгли, но като цяло колата изглежда като по-голям CX-5 и с повече хром. При CX-60, пропорциите на задното задвижване са ясни, тъй като колата има дълъг капак, което гарантира, че няма да бъде сбъркан с по-масов кросоувър с напречно монтиран двигател и платформа, базирана на предно задвижване.

Интериорът на Mazda отдавна се числи към по-премиум автомобилите, но този на CX-60 изглежда с още едно ниво над настоящите предложения благодарение на елегантните материали използвани за арматурното табло и седалките, включително текстилната тапицерия, кожа Nappa и дървени облицовки.

Първоначално CX-60 стартира продажбите си в Европа само с тази plug-in-хибридна конфигурация, но платформата ще даде възможност в бъдеще да се монтира и редови шестцилиндров двигател с 48-волтова хибридна система.