Приборният панел на Hyundai Santa Fe не издържа на студ

Приборният панел на Hyundai Santa Fe не издържа на студ

Новото поколение на Hyundai Santa Fe (моделна година 2022) ще трябва да посети сервизите на производителя зарази проблем с цифровия приборен панел. Акцията ще засегне двете хибридни версии на кросоувъра в САЩ, съобщиха от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата.

Проблемът е, че дисплеят е произведен с неправилни резистори. Това означава, че органите за управление и измервателните уреди могат да не функционират правилно, ако автомобилът бъде стартиран при ниски температури. Техните показания стават нечетливи и увеличават риска от катастрофа.

Южнокорейският производител е открил проблема още в края на ноември 2021 г. и е започнал разследване. До момента не са установени инциденти заради дефекта, но въпреки това компанията реши да изтегли автомобилите в сервизите си. Акцията ще засегне около 720 бройки от двата хибридни варианта, които са произведени през октомври, ноември и декември.

Собствениците на засегнатите кросоувъри ще трябва да посетят представителство на Hyundai, където приборният панел ще бъде заменен. Продажбите на Hyundai Santa Fe PHEV стартираха само преди 4 месеца, като кросоувърът се задвижва от 1,6-литров бензинов турбо-двигател и електромотор с батерия с 13,8 кВт/ч. Съвкупната мощност е 261 к.с. и 350 Нм.