Приборният панел на Hyundai Santa Fe не издържа на студ

Новото поколение на Hyundai Santa Fe (моделна година 2022) ще трябва да посети сервизите на производителя зарази проблем с цифровия приборен панел. Акцията ще засегне двете хибридни версии на кросоувъра в САЩ, съобщиха от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата.

Проблемът е, че дисплеят е произведен с неправилни резистори. Това означава, че органите за управление и измервателните уреди могат да не функционират правилно, ако автомобилът бъде стартиран при ниски температури. Техните показания стават нечетливи и увеличават риска от катастрофа.

Южнокорейският производител е открил проблема още в края на ноември 2021 г. и е започнал разследване. До момента не са установени инциденти заради дефекта, но въпреки това компанията реши да изтегли автомобилите в сервизите си. Акцията ще засегне около 720 бройки от двата хибридни варианта, които са произведени през октомври, ноември и декември.

Собствениците на засегнатите кросоувъри ще трябва да посетят представителство на Hyundai, където приборният панел ще бъде заменен. Продажбите на Hyundai Santa Fe PHEV стартираха само преди 4 месеца, като кросоувърът се задвижва от 1,6-литров бензинов турбо-двигател и електромотор с батерия с 13,8 кВт/ч. Съвкупната мощност е 261 к.с. и 350 Нм.

Previous post Porsche Carrera GT се продаде за рекордните 1,76 милиона евро
Next post Dacia Duster Extreme – богато оборудване, нови цветове и оранжеви акценти