Продава се Ferrari-то на Дейвид Бекъм от 2001 година

Една от най-популярните коли на Дейвид Бекъм ще бъде продадена на търг през следващите седмици. Въпросния автомобил е черно Ferrari 360 Spider произведено през 2001 година. Това е една от първите суперколи на легендарния футболист, която той купува малко преди да се премести в Реал Мадрид след печелившия сезон през 2002-2003 година.

Тогавашната изгряваща звезда на Манчестър Юнайтед често е сниман с черното кабрио с кремав интериор. Въпреки това, колата не е карана много и през целия си живот е изминала едва 12 713 километра. Джантите са дело на BBS, а в задната част е поставена броня от модификацията Challenge със спортна изпускателна система на Tubi.

Под капака на колата работи 3.6-литров бензинов осмак с мощност от 400 конски сили и максимален въртящ момент от 373 нютон метра. Това е достатъчно, за да ускори колата до 100км/ч в рамките на 4.9 секунди. Очакванията са колата да се продаде за близо два пъти по-висока цена от идентичните екземпляри на пазара, като това се дължи единствено на името на Дейвид Бекъм в документите на колата.