Първа снимка на най-луксозното SUV на Mercedes

Фактът, че SUV-то Mercdes-Benz EQS, който дебютира тази пролет, ще има особено луксозно изпълнение под марката Maybach, знаехме още от миналата есен благодарение на съответната концепция. Сега обаче се появиха първите документални доказателства, че луксозната модификация се тества в момента.

Честно казано, разликата между „обикновен“ и „луксозен“ EQS SUV е почти невъзможна за определяне поради камуфлажа на тестовия автомобил, но самото му оформление ни подсказва, че промените ще бъдат сведени до алтернативен стил на предната и задната част. И, разбира се, SUV Mercedes-Maybach EQS трябва да получи най-богато оборудвания интериор, който обаче все още се пази в тайна.

Технически този Maybach едва ли ще се различава от досегашната топ версия EQS 580 4Matic с двумоторна система за задвижване на четирите колела с мощност 523 к.с. и 858 Нм максимален въртящ момент. Автономният пробег на такава кола е над 600 км.

В същото време кросоувърът трябва да получи и наточена модификация от AMG – по аналогия с лифтбека. Явно и луксозното SUV ще запази стандартната батерия, но ще получи по-мощeн електрически силов тракт – нещо от порядъка на 650 к.с., както и алтернативни настройки и разширено стандартно оборудване.