Първи снимки на електрическата Corolla за Китай

Патентоването на автомобил за продажба в Китай изисква автомобилните производители да изпратят снимки на колата още преди тя да бъде представена. Патентните документи заедно с тези кадри са публично достъпни и това често ни позволява да виждаме нови модели преди техния официален дебют. Такъв е случая и с новата електрическа Toyota, която наследява концепта bZ SDN и носи името bZ3.

В автомобилното общество тя бе приета и като електрическата Corolla поради сходството в размера с познатия седан. Стайлингът на новата bZ3 е познат от първата електричка на Toyota – bZ4. В подобен стил са фаровете и предната част, както и острите линии по цялата кола. Задницата напомня на последното поколение Prius със свързани стопове и място за номера под светещата ивица.

Що се отнася до задвижването, то е дело на китайската компания BYD и предлага задвижване на задните колела с мощност от 181 конски сили или 241 конски сили. Батерията също е дело на китайската компания, но към момента не се знае какъв е нейният капацитет и какъв пробег изминава bZ3 с нея.