Разбра се какво ще струва на Red Bull да привлече Хамилтън

7-кратният световен шампион във Формула 1 Луис Хамилтън все още преговаря за новия си договор с Mercedes, но дали е възможно да поднесе голямата изненада и да премине в друг отбор? Във Формула 1 няма невъзможни неща и огромните амбиции на отборите, подплатени със сериозните им финансови възможности понякога успяват да изненадат феновете.

Но евентуален трансфер на Луис Хамилтън в Red Bull звучи като невъзможна задача, както за феновете на най-успешния пилот в историята на Формула 1, така и за тези, които подкрепят лидера на тима Макс Верстапен. Двамата водиха супер оспорвана битка за титлата през 2021 година и въпреки че Макс стана шампион в последните два сезона, сметките им далеч не са уредени.

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнър също се изказа относно подобна сделка и даде да се разбере, че това ще е нещо изключително скъпо.

„За да можем да си позволим да наемем Луис и Макс едновременно, ще трябва да продадем базата – образно обясни Хорнър. – Но не сме мислили по тази тема.”

Все пак, Хорнър призна, че в миналото Хамилтън е бил разглеждан като пилот, който може да бъде привлечен в Red Bull, но уточни, че не става въпрос за последните сезони.

„Ясно е, че Луис е страхотен пилот – обясни шефът на Red Bull. – Надявам се, че той ще кара още много сезони. През годините имаше два случая, когато обсъждахме възможността той да се присъедини към Red Bull, но не става въпрос за скорошни събития.”

Previous post Тестово: Автономни ID.Buzz ще се движат по улиците на Мюнхен
Next post Съвети за шофиране в горещото време, може да е истинско мъчение