Развихри се голям скандал във Формула 1 след Гран При на Бразилия

Развихри се голям скандал след Гран При на Бразилия във Формула 1. Пилотът на Red Bull – Макс Верстапен не даде позицията си на Серхио Перес, който се бори с Шарл Льоклер за второто място в шампионата. Нидерландецът пък вече триумфира като световен шампион и няма никаква полза от точките, докато за Чеко и малкото точки са от голямо значение.

Верстапен бе инструктиран на няколко пъти по радиото да отстъпи и пусне съотборника си пред себе си, но той мина през финалната линия на шесто място, докато Перес остана седми. Нормално, това не се хареса както на феновете, така и на самия Серхио Перес, който остана бесен след състезанието. Кристиан Хорнър се опита да го успокои и да му се извини по радиото след последната обиколка, но мексиканецът не остана длъжен на съотборника си.

„Това показва какъв е Макс в действителност. Не разбирам тази реакция на Макс, той спечели двете си титли благодарение и на мен”, заяви той.

Серхио Перес се превърна в големия герой в миналогодишната надпревара в Абу Даби, когато Макс изоставаше с над 11 секунди от Люис Хамилтън. Мексиканецът успя брилянтно да се защитава и да бави пилота на Мерцедес, докато Верстапен ги настигна. Това до голяма степен позволи на нидерландеца да се бори за титлата, а след състезанието да се превърне в световен шампион. Тази година, Перес отново помогна много на съотборника си в Red Bull.

Самият Макс Верстапен бе запитан за поведението си след пресичането на финала. Той заяви, че е имал причина да не пусне Чеко пред себе си, но каква е тя остава мистерия:

„Обсъдихме това, което се случи. Мисля, че се получи добре, че седнахме заедно, за да обсъдим ситуацията. Няма да ви кажа защо, но имах причина да не пусна Чеко пред мен. Ако в Абу Даби Чеко има нужда от тези точки, за да е пред Шарл Леклер, то тогава ще се разменим.”