Разкриха цените на най-голямата Kia EV9 в Европа

След като преди десетина дни ви съобщихме за първите доставени бройки от Kia EV9 в родната Корея, сега компанията се готви да пусне най-големия си кросоувър и в Европа. Очаква се доставките тук да започнат около началото на 2024-та, но електрическият модел вече е наличен за поръчка в някои европейски държави, една от които е Франция.

Именно от там разбираме и стартовата цена на модела, който към момента ще се предлага само в нива на оборудване Earth и GT-Line, съответно с един електромотор и 204 конски сили и два електромотора и 385 конски сили. И двете вариации разчитат на 99.8КВтч батерия, която е достатъчна за пробег от 541 километра или 497 километра в зависимост от оборудването.

Базовата цена на модификацията Earth е 78 хиляди евро, като за тази сума получавате варианта с един електромотор. За да получите 4х4 задвижване, то трябва да изберете GT-Line модификацията, чиято цена започва от 86 хиляди евро.

Базовото ниво предлага екстри като тризонов климатроник, LED фарове, head-up дисплей, електрически седалки с масаж, 19-цолови джанти и други. По-скъпата версия GT-Line добавя по- специфични брони и седалки, 21-цолови джанти и голям панорамен покрив.