Разработва ли Audi наследник на R8 и ново поколение на TT?

През 2015 година Audi представи електрически вариант на суперавтомобила R8 с името R8 E-Tron. С по-малко от 100 продадени броя, моделът далеч не постигна търговски успех, но въпреки това Audi никога не се отказа от идеята за електрически суперавтомобил.

През 2018 г. компанията представи своята визия за електрически автомобил от този ранг с PB18 E-Tron. Серийна версия така и не последва, но от „Четирите пръстена“ отново са готови да представят еквивалент на R8 с нулеви емисии.

В интервю за Autocar човекът, отговарящ за отдела за техническо развитие, категорично намекна, че някой ден ще има трето поколение R8. Оливер Хофман заяви пред британското списание, че предстоящата платформа за на Volkswagen Group може да бъде адаптирана и преконфигурирана за „емблематични автомобили – спортни автомобили и т.н.“.

По-нататък той спомена, че Audi ще използва определени системи или модули, разработени за SSP, за високопроизводителни електрически автомобили. Хофман не навлезе в подробности за това кога ще видим R8 и/или TT с електрическо задвижване, но предположи, че работата вече е започнала. Както вероятно вече знаете, Audi ще пусне последния си нов модел, задвижван от двигател с вътрешно горене, през 2025 г., като всичко, което ще бъде представяно след 2026 г., ще бъде на ток или поне в Европа.