Рали шампионът Димитър Илиев влиза в екипа на премиера Петков

Осемкратният рали шампион на България и организатор на обучения за пътна безопасност Димитър Илиев влиза в екипа на премиера Кирил Петков. Това каза министър-председателят Кирил Петков в Министерския съвет преди държавната координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътя. В рамките на дискусията представителите на отговорните институции ще обсъдят приоритетите и стъпките за повишаване на пътната безопасност, информират от Dariknews.bg.

Димитър Илиев ще стане част от Държавната агенция „Безопасност на пътищата“ към Министерски съвет. Очаквам координацията, която трябва да става, да става през тази агенция. Очаквам проблемите, които Илиев поставя, да бъдат приоритизирани в най-голяма степен, заяви Петков пред присъстващите в Министерски съвет представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, на Главна дирекция „Национална полиция“, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и други експерти.

„Надявам се тази седмица решението за плащане към пътните строители да мине. То има много ясни два критерия. Първият е, че трябва да разплатим максимално бързо половината пари. Второто плащане искаме да мине през достатъчно добро ниво на проверка – не защото се съмняваме в Министерството на регионалното развитие или в АПИ, а защото тези договори са били направени неправилно, а когато са неправилно направени, трябва да има засилен контрол“, каза Петков.

Ако бъдат изпълнени засиленият контрол и моменталното плащане, ние трябва да отворим възможността за ремонтите и тези 3 000 дупки, които са се отворили в последните 100 дни, или са били там от по-дълго време, да започнат да се ремонтират. „Витиня“ да бъде поправена, след толкова катастрофи, каза още Петков.

В събитието участват заместник-министри, представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, на Главна дирекция „Национална полиция“, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и други eксперти.

Previous post Защо цената на употребяваните автомобили се покачва, а търсенето не спада
Next post Четири джанти за Bugatti Veyron струват колкото чисто нов Golf