Рекорден брой поръчки за Ioniq 6 още през първия ден

Hyundai показа новия Ioniq 6 през юли месец тази година, но първите поръчки за електрическия модел започнаха едва вчера в родната Корея. От компанията се похвалиха, че през първите 24 часа са получили над 37 хиляди поръчки, които значително надвишават предишния рекорд от 23 760 поръчки направени за Ioniq 5 през февруари месец 2021 година. При подобната Kia EV6, тези цифри достигнаха 21 хиляди.

Очаква се през следващите месеци от Hyundai да приемат поръчки и в Европа и САЩ, където рекордът от 37 446 поръчки за 24 часа да бъде подобрен. Това трябва да се случи към края на тази година, преди официално колата да влезе в производство в началото на 2023 година. Цените на Ioniq 6 в родината му започват от около 40 хиляди евро с включени субсидии. Все още не е ясно каква точно ще е сумата, която ще плащат клиентите в Европа, но се очаква тя да е по-висока.

Ioniq 6 се предлага в няколко версии, включително с 53кВч батерия или 77.4кВч батерия и версия с един електромотор върху задната ос и два електромотора и задвижване на четирите колела. При варианта с по-голямата батерия и един електромотор, Ioniq 6 може да измине до 610 километра с едно зареждане, а топ конфигурацията може да ускори до 100км/ч в рамките на 5.1 секунди.