Само часове след премиерата, Ferrari може да спре поръчките за Purosangue

Вчера ви разказахме за първия „джип“ в историята на Ferrari – Purosangue. Кросоувърът предлага атмосферен V12 с мощност от 725 конски сили и първото по рода си купе в историята на марката. Моделът дебютира преди едва няколко часа, но от Ferrari може да спрат да приемат поръчки за Purosangue съвсем скоро. Това заяви лично директорът на продажбите и маркетинга – Енриго Галиера в интервю пред Auto News.

Той разкри още, че предварителните поръчки за избрани клиенти са започнали през вече далечната 2018 година, когато по-специалните собственици на Ferrari са получили информация за разработката на всъдехода. “ Рискуваме да не успеем да задоволим търсенето и може би ще трябва да спрем приема на поръчки съвсем скоро .”, заяви Галиера в своето изявление.

От компанията не разкриват колко поръчки точно са получили за Purosangue, но знаем, че производството на кросоувъра няма да надвишава 20% от годишното производство на компанията, което означава, че от завода ще излизат около 3000 бройки годишно. Разчитайки на това, че моделите на марката се задържат на поточната линия между четири и пет години, то това означава, че ще бъдат произведени между 12 и 15 хиляди екземпляра от Purosangue.